Hur ofta är det inte som jag varit på en intressant vinprovning där jag fått ett blad, ibland i A3-format, där jag under provningen sitter och fyller i kommentarer och provningsutfall under provningens gång. När provningen är slut viker jag ihop pappret och tar med det hem, för det var ju en bra provning, och några av vinerna tyckte jag var toppen och vill komma ihåg. Kanske för att köpa dem, eller för att kunna jämföra mina noteringar med kommande provningar….. Väl hemma läggar jag provningspappret på ”ett bra ställe” och hittar det några veckor senare. Vad gör jag då? Oftast slänger jag det….. Hur är det för dig? Känner du igen dig?

VinTolken har tagit fram en vinprovningbok för att du skall kunna samla dina provningar på ett och samma ställe. Boken kan öppnas från bägge håll. Från ena sidan är det provningsformulär för röda viner och roséviner. Från andra sidan är det provningsformulär för mousserande viner och vita viner.

Varje bokuppslag är för ett vin. På vänstersidan har du förslag på olika aromer, för hur ofta är det inte som man känner en doft, eller smak, som man känner igen, men inte kan placera? Då kan det vara bra att ögna igenom förslag på doftaromer och kanske hitta rätt i doft- och smakminnet. På högersidan finns ett formulär (inspirerat av WSET:s ”proffsmetodik”) som enkelt gör det möjligt för dig att systematiskt gå igenom vinet från synintryck, via doft- och smakegenskaper till slutsats, kvalitet och lagringspotential.

I boken finns det utrymme att dokumentera knappt 50 viner. Den kostar 125 kronor inklusive moms men exklusive emballage och frakt.

Beställ genom att skicka e-mail till svante.ljungberg@vintolken.se och var vänlig och ange hur många böcker du vill köpa, ditt namn, telefonnummer och postadressen dit böckerna och fakturan ska skickas.

Vinprovningsbok för Röda viner & Roséviner
Vinprovningsbok för Vita & Mousserande viner